We houden van hout. Omdat het leeft en inspireert. Het daagt ons uit omdat het veel mogelijk maakt. Het geeft ons een goed gevoel. Want meer hout gebruiken draagt bij aan behoud van wat ons dierbaar is. Het biedt hoopvolle oplossingen voor wereldwijde, complexe uitdagingen. Dit mooie cadeau van de natuur biedt zo een uitweg en laat ons dromen over de toekomst.

Hout inspireert

Hout leeft. Dit pure, natuurlijke materiaal roept een gevoel of herinnering bij ons op. Het inspireert. Je ziet het overal als je om je heen kijkt. Je voelt het als je hout aanraakt en als je hout ruikt. Hout beleven we. Het is een natuurlijke grondstof en het is goed voor onze gezondheid. Het heeft een helende werking op ons, zowel fysiek als mentaal. Het verbetert onze concentratie en verlaagt ons stressniveau. Hout kalmeert ons en geeft ons positieve energie. Kinderen spelen ermee en klimmen erop. Waardevolle spullen worden erin verpakt. We kunnen er comfortabel in wonen, werken en leven. Onder andere omdat het goed isoleert en omdat het warmte uitstraalt. De kleuren, de flexibele vormen en de kracht van het materiaal, we houden ervan. De natuur schenkt ons deze waardevolle grondstof.

Hout is de oplossing

Het raakt ons allemaal. Klimaatverandering, CO2-uitstoot en de uitputting van grondstoffen zijn de grote uitdagingen van onze tijd. Schone lucht en schoon water, natuur, ruimte en rust zijn in steeds grotere delen van de wereld niet langer een vanzelfsprekendheid. En dat geldt zeker voor bossen. Daarom streven we samen naar duurzaam wonen, werken en leven. Hout is natuurlijk, hernieuwbaar, oneindig beschikbaar en heeft een lange levensduur. Duurzaam bosbeheer zorgt goed voor flora en fauna en voor de mensen die van het bos afhankelijk zijn. Door meer hout te gebruiken, slaan we meer CO2 op. Door hout te oogsten uit duurzaam beheerde bossen, verdwijnen deze niet, maar groeien ze juist. Het bos krijgt de tijd en de ruimte voor de groei van nieuwe bomen, waardoor hout nooit opraakt. Gaan we – net als vroeger – voor materialen met een biologische herkomst zoals hout, dan behouden we samen onze bossen wereldwijd. De enige longen die onze aarde heeft.

Hout kies je

Beleidsmakers kiezen voor hout om hun idealen daadwerkelijk waar te maken. Zij dragen significant bij aan een beter klimaat door bewust te kiezen voor een duurzame leefomgeving. Door hun stempel te drukken en natuurlijke materialen te eisen als het gaat over bouwen en renoveren. Door vanuit hun grote verantwoordelijkheid en invloed aan anderen het goede voorbeeld keer op keer te geven. Architecten en interieurdesigners gaan voor hout dankzij de oneindige ontwerpmogelijkheden en enorme veelzijdigheid van het materiaal. Hout vormt dan ook de logische verbinding tussen mens en natuur. In esthetische en functionele zin prikkelt het visie en mogelijkheden. Hout daagt uit. Dankzij de sterkte, buigzaamheid, de variatie aan kleuren, het lichte gewicht en vele andere natuurlijke eigenschappen. Daarbij geholpen door geavanceerde bewerkingstechnieken. Gebouwen, interieurs en exterieurs vormen architecturale houten juwelen dankzij bijzondere details, bogen en rondingen. Maar juist ook alledaagse producten en toepassingen waaraan we hoge duurzaamheids- en kwaliteitseisen stellen, ontwerp en creëer je in hout.

Ons beste nieuws ontvangen in je inbox?