Bij de inrichting van binnen- en buitenruimtes is de combinatie van natuur en welzijn onverslaanbaar, met hout daarin als de drijvende kracht. Leefcomfort, gezondheid en ecologisch de juiste keuze maken, komen in het in- en exterieur optimaal tot hun recht dankzij hout. Het gevoel van thuiskomen, je identiteit tot uitdrukking brengen en authenticiteit benadrukken met accenten; hout maakt het slim en verantwoord mogelijk.

Hout brengt tot leven

De synergie tussen natuur, mens en welzijn wordt versterkt dankzij hout. Een prettig binnenklimaat, optimaal leefcomfort en een gezonde omgeving komen tot leven. Zoals de designer of bewoner het graag wil hebben, zo kan het van hout gemaakt worden. Dit natuurlijke materiaal laat zich namelijk zo goed bewerken, dat nagenoeg iedere visie in de praktijk tot uiting kan komen en ieder ontwerp te realiseren is. De warme uitstraling, de uitdagende combinatie met andere materialen, het pure, authentieke karakter. Hout biedt toegevoegde waarde binnen iedere woon- en interieurstijl. Meer dan ooit kan een woning of interieur met behulp van hout smaak en persoonlijkheid uitstralen. Het laat sfeer en comfort optimaal tot hun recht komen. Of juist een krachtig duurzaamheidsstatement indrukwekkend uitdragen. Hout helpt daarom esthetische dromen waar te maken.

Hout voelt als thuis

Comfortabel en sfeervol leven, wonen en werken, daar streven we allemaal naar. Omdat hout een puur materiaal is dat leeft, tactiel is en heerlijk ruikt, vormt het in iedere binnen- en buitenruimte een waardevolle toevoeging. Die waarde vertaalt zich in uitstraling, comfort en algeheel welbehagen. Het biedt mogelijkheden voor duurzame expressie, maakt een interieur warmer en geeft extra cachet aan tuinarchitectuur. Van het tijdloze karakter en de grote duurzaamheidswinst tot akoestische effecten en een inventief ontwerp. De veelzijdigheid en kracht van het materiaal zelf, het enorme palet aan kleuren, de oneindige mogelijkheden in vormen. Dit alles biedt in het dagelijkse leven grote meerwaarde, heeft een helende werking en geeft mensen onbewust daardoor net dat betere gevoel. Hout omarmen we, het voelt als thuiskomen.

Hout in de buitenruimte

Buitenruimtes verlangen hoge prestaties als het gaat over levensduur, bescherming, duurzaamheid en kwaliteit. Dankzij vernieuwde technologie is hout zeer geschikt voor toepassingen in uiteenlopende en zelfs extreme weersomstandigheden. Diverse houtsoorten zijn uitstekend bestand tegen uitdagers als zonlicht, wind, water, zout en zand. Omdat houten constructies bovendien snel te bouwen, duurzaam en makkelijk te bewerken zijn, bieden ze dus ook buiten in alle omstandigheden de beste ecologische keuze. Constructies zijn sterk en veilig, waardoor kinderen volop van houten speeltoestellen kunnen genieten. Waterafstotende eigenschappen bieden buiten oneindig veel mogelijkheden als het gaat over gevelbekleding, schuttingen, terrassen en tuinmeubilair van hout. Zelfs het spelen met zilvergrijze tinten dankzij de natuurlijke verwering van hout behoort tot de mogelijkheden. Houten bogen en rondingen, of juist strakke en pure accenten, de combinatie van functionaliteit en esthetiek, geven ook buiten hout de voorkeurspositie die het verdient.

Ons beste nieuws ontvangen in je inbox?