...we hout eens serieus gaan nemen. Klimaatverandering is geen bedreiging voor de toekomst. Het is de realiteit van vandaag. En het zal nog erger worden als we de koolstofuitstoot niet terugdringen.

Door het gebruik van hout te maximaliseren kunnen miljoenen tonnen CO2 uit de atmosfeer worden gehaald. Hout is natuurlijk, hernieuwbaar en duurzaam. Met een veel lichtere koolstofafdruk dan baksteen, staal of beton. Hout zorgt voor verbinding met de natuur in onze omgeving door milieu en gezondheidsvoordelen. Je kunt er zelfs wolkenkrabbers mee bouwen. Of complete huizen binnen 3 weken.

Meer hout gebruiken levert uiteindelijk meer bos op. Stel jezelf daarom altijd de vraag: wat als we nou eens hout gebruiken. Kies niet op automatische piloot. Doorbreek je eigen aangeleerde algoritme. We hebben mensen zoals jij nodig. Ontdek hoe we wonen en werken ten goede kunnen veranderen. Laten we kiezen voor hout.

Wij Belgen bouwen graag. Wie bouwt, kijkt naar de toekomst en investeert. Waar liggen de mogelijkheden? Hoe houd je tegelijkertijd rekening met mens, maatschappij en planeet? Op die vraag kan je maar één correct antwoord geven: Door te kiezen voor hout, ja! Natuurlijk, duurzaam en hernieuwbaar. Met hout verwijder je miljoenen tonnen CO2 uit de atmosfeer. Is het sterk genoeg? Ja, hele wolkenkrabbers bestaan uit hout. Is het brandveilig? Ja, aantoonbaar veiliger dan de materialen waar je normaal voor kiest. Verdwijnen de bossen? Nee. Duurzaam oogsten zorgt voor meer hout in de bossen. Winst vertalen we in klimaatwinst. Vooruitkijken begint bij het begin. Voor een beter begin, begin je met hout. Met hout kies je voor de toekomst.

Wat als we meer huizen in België van hout zouden maken? Het klassieke huis zoals we het vandaag kennen is opgetrokken uit baksteen, beton en staal. Maar waarom zou een huis ook geen CO2 kunnen opvangen? Waarom zou een houten huis niet de nieuwe standaard kunnen worden? Beter wonen begint bij het kiezen voor een natuurvriendelijke grondstof voor je woning. Beter wonen begint bij hout. Waarom zou je nog opteren voor beton en baksteen wanneer een groen alternatief voorhanden is? Zeker nu hout door innovatie zo sterk kan zijn als staal. Kies voor een woning uit hout. Een kortere bouwtijd, enorme architecturale mogelijkheden, verhoogde brandveiligheid, een hoge isolatiewaarde, lagere verwarmingskosten, en stabiele luchtvochtigheidzijn slechts enkele van de vele voordelen. Werk mee aan de creatie van een nieuwe leefomgeving. Kies voor hout.