Authentiek

Uniek en tijdloos

Hout is altijd uniek op het vlak van uiterlijk, kleur en bewerking: geen twee bomen zijn immers hetzelfde. Het biedt gebruikers, ontwerpers en technici een enorme vrijheid. Hout is ecologisch, origineel en getuigt van lef dankzij het tijdloze karakter, de lange levensduur en de duurzame eigenschappen van de grondstof. Hout is de beste bouwvriend sinds mensenheugenis en imponeert vandaag als nooit tevoren dankzij geavanceerde toepassingen in alle industriële takken, van de kleinste tandenstoker tot de hoogste wolkenkrabber.

Uniek

Hout leeft. Het is uniek en authentiek. Dit pure, natuurlijke materiaal roept gevoelens en herinneringen op. Het is aaibaar, je voelt het als je hout streelt. Het inspireert, het heeft die herkenbare geur die we kennen van boswandelingen. Hout beleven we dan ook. Omdat het rechtstreeks uit de natuur komt, past het bij ons.

Geen traptrede, terrasplank of meubelstuk is hetzelfde, dankzij dit unieke materiaal met telkens weer eigen kenmerken en uiterlijkheden. Het biedt mogelijkheden voor complexe constructies en detailleringen, tot alledaagse producten en toepassingen waaraan hoge duurzaamheids- en kwaliteitseisen worden gesteld. Mede door geavanceerde bewerkingstechnieken biedt de unieke grondstof hout haast onbeperkte vrijheid bij het realiseren van gebouwen, in- en exterieur en alledaagse gebruiksvoorwerpen.

Ontwerpvrijheid

De oneindige ontwerpvrijheid en enorme veelzijdigheid van het materiaal enthousiasmeren ontwerpers, architecten, productontwikkelaars en interieurontwerpers om met hout te werken. Het brengt ontwerpdromen, expressie en authenticiteit tot leven. Voegt warmte en karakter toe aan een interieur of buitentoepassingen, omdat hout de logische verbinding tussen mens en natuur vormt. Het prikkelt de fantasie, brengt visie tot uiting, zowel in esthetische als functionele zin.

Waar andere materialen kunnen zorgen voor kopzorgen bij complexe detaillering, kent hout qua ontwerpvrijheid eigenlijk geen beperkingen. Recht of gebogen, vierkant of rond, hoog of laag, dik of dun, tot in het kleinste detail vormgegeven. Hout maakt het allemaal mogelijk. Daarom verschijnen in onze leefomgeving steeds meer houten woontorens, bruggen, kantoren en woningen. Net als houten alledaagse gebruiksvoorwerpen: van tandenstokers en doodskisten tot penselen en lepels.

Tijdloos karakter

De robuuste warme uitstraling, het eerlijke en tijdloze karakter, de uiteenlopende patronen, de vele houtsoorten, hout verveelt nooit. Zoals de ontwerper of bewoner het graag wil hebben, zo kan het van hout gemaakt of aangepast worden. Het is een materiaal dat zich makkelijk en goed laat bewerken. De warme uitstraling en de mogelijke combinatie met andere materialen maakt dat hout in iedere trend toe te passen is. Hout biedt hierdoor toegevoegde waarde binnen iedere woon- en interieurstijl, of het nu klassiek of eigentijds is.

Smaak en persoonlijkheid breng je tot uiting met hout. Daarom tref je steeds meer imposante houten trappen, designdeuren, stijlvolle meubelen en indrukwekkende tuinterrassen. Verpakken we er waardevolle spullen in en pronken we ermee. Het tijdloze karakter, de natuurlijke kracht, de kleuren, de vormen en het pure, authentieke van hout maken het mogelijk.

Duurzame eigenschappen

Hout is de duurzame keuze als het gaat over wonen, werken en leven. Dit bewijzen de eigenschappen van de grondstof zelf. Hout kies je omwille van de CO2-opslag, de lange levensduur, de uitstekende beschikbaarheid indien afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, en de energiebesparende en isolerende eigenschappen. Hout is een hernieuwbaar materiaal. Passen we duurzaam geproduceerd hout toe, dan putten we de aarde niet verder uit. Hout behoudt waarde dankzij eenvoudig hergebruik en recyclage.

Zodra ontwerpers en architecten ontwerpvrijheid en functie optimaal samenbrengen, dan doet hout je werkelijk versteld staan. Functionaliteit, esthetica en duurzaamheid leiden samen tot die gewenste ultieme, authentieke symbiose. Een onverslaanbare combinatie van comfort, design en het juiste voor het klimaat doen, het kan wel degelijk met hout.

Ons beste nieuws ontvangen in uw inbox?