Een nieuwe kijk op bouwen

Waarom je met hout aan de toekomst bouwt

Het Terhills Resort is van hout. Want een architect die bouwt voor de toekomst, bouwt met hout.

Hout slaat natuurlijk CO2 op. En deze CO2 blijft opgeslagen in het hout, tijdens de ganse levensduur. In tegenstelling tot traditionele bouwmethoden, dragen we met hout als bouwmateriaal bij aan een béter klimaat. En het mooie is: omdat we altijd nieuwe bomen kunnen planten, hoeven we daar nooit mee te stoppen.

Het Terhills Resort is gerealiseerd met materialen die zo veel mogelijk herbruikbaar zijn. Het vervoer in het park is volledig elektrisch en in het meer waar de cottages uitzicht op hebben, drijven zonnepanelen. Hiermee is Terhills een toonbeeld van circulair bouwen en duurzaamheid.

Neem de volgende stap in de evolutie van de bouw. Bouw met hout, de natuurlijke keuze.

TEAM HOUT
Jan Schaeken | LRM, Projectontwikkelaar
Jan-Paul Bron | Zeelenberg, Architect
Jean Henkens | Bioloog
Filip Vercauteren | Machiels Building Solutions, Manager
Carl Meers | Indera & Moome, CEO
Filip De Jaeger | Fedustria, COO (moderator)

LOCATIE
Nationaal Parklaan 1, 3650 Dilsen-Stokkem, België

AWARDS
2022 De Sustainability Award, voor het vastgoedproject dat duurzaamheid en projectontwikkeling combineert.
2022 & 2023 Green key Award een internationaal duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische sector. Bovendien betekent dit dat je een verblijf bij Terhills Resort kan betalen met ecocheques.
Zoover Award voor meest populaire vakantiepark in België

SPECS
Het luxe vakantiepark Terhills Resort telt 250 vrijstaande cottages in houtskeletbouw voor twee tot twaalf personen. Het dak van zwembad Aqua Garden is volledig van hout. Bijzonder zijn de tropische planten en bomen uit Azië waarvan sommige wel meer dan honderd jaar oud zijn.

IMPACT
Hout heeft een sterk duurzaam karakter. Het slaat natuurlijk CO2 op. In tegenstelling tot bouwen met beton dragen we door met hout te bouwen bij aan een béter klimaat.

Duurzaam
Terugblikken op Hout vanbinnen, Hout vanbuiten

Bedankt voor je deelname!

Het was een succesvolle dag vol inspiratie en kennisdeling dankzij jullie komst en de sprekers Jan Schaeken, Jean Henkens, Jan-Paul Bron, Filip Vercauteren en Carl Meers.

Heb je deze dag moeten missen, maar ben je wel geïnteresseerd? Niet getreurd! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

EVENT

TEAM HOUT over Terhills

Jan Schaeken

Projectontwikkelaar LRM
Meer over Jan
Portret Jan Schaeken

Jean Henkens

Bioloog |
Landschapsarchitect van Center Parcs
Meer over Jean
Portret Jean Henkens

Jan-Paul Bron

Architect |
Zeelenberg Architectuur
Meer over Jan-Paul
Portret Jan-Paul Bron

Filip Vercauteren

Manager Machiels Building Solutions
Meer over Filip
Portret Filip Vercauteren

Carl Meers

CEO Indera & Moome
Portret Carl Meers

Een oase van duurzame luxe

Ontdek het verhaal achter het Terhills Resort van begin tot eind. Hoe een van de meest lucratieve mijngronden van België, werd omgetoverd tot een van de duurzaamste vakantieparken van Europa.

Videomateriaal: LRM nv

We gaan voor hout

Modulair bouwen met hout

Door te bouwen met hout wordt het bouwproces zoveel mogelijk naar de fabriek verplaatst, hierdoor neemt het aantal transportbewegingen fors af. Dit betekent enorm veel tijdwinst, minder geluidsoverlast en minder faalkosten. Dankzij prefabricage werd het Terhills Resort in amper 10 maanden gerealiseerd. Bijna twee vakantiewoningen per dag!

 

Terhills cottage
Terhills overview steiger
Bouwen met hout

Uitstraling

Een voordeel van een houten constructie is de hoge mate van aanpasbaarheid, wat hoogwaardige architectuur op maat mogelijk maakt. En dan hebben we het niet alleen over de vrijheid van ontwerpen, maar ook over de grote flexibiliteit tijdens het bouwen én achteraf om op een later moment het gebouw te kunnen aanpassen of uitbreiden.

Houtbouw betekent ook zeker niet automatisch dat het gebouw een volledige houten uitstraling hoeft te hebben. Een houten constructie kan op allerlei manieren worden afgewerkt en is prachtig te combineren met andere bouwmaterialen.

Terhills terras
Terhills overview
Innovatief