Innoverend

Hout & Innovatie

Innovatieve bewerkingstechnieken hebben ervoor gezorgd dat hout als bouwmateriaal nog veelzijdiger en sterker is geworden. Zo worden er bijvoorbeeld technieken gebruikt om hout te verduurzamen, waardoor het beter bestand is tegen vocht, schimmels en insecten. Daarnaast wordt er steeds meer gewerkt met kruislaaghout, wat zorgt voor een hogere stabiliteit en belastbaarheid van de constructie.

Ook bestaan er modulaire bouwmethoden, waarbij delen van de constructie in de fabriek worden geproduceerd en op de bouwplaats in elkaar worden gezet. Dit zorgt voor een efficiëntere bouw, met minder afval en minder overlast voor de omgeving. Een ander voordeel van werken met hout is dat het een licht materiaal is, wat zorgt voor een verminderde belasting op de fundering en minder transportkosten. Bovendien heeft hout een natuurlijke uitstraling en kan het op diverse manieren worden bewerkt en afgewerkt, waardoor er veel creatieve mogelijkheden zijn. Kortom, door innovatieve bewerkingstechnieken en bouwmethoden te gebruiken, wordt het werken met hout steeds aantrekkelijker en duurzamer. Hout biedt een alternatief voor traditionele bouwmaterialen en is een goede keuze voor wie op zoek is naar een milieuvriendelijk, energiezuinig en comfortabel bouwmateriaal.

Geschenk van de natuur

Hout is het perfecte alternatief voor minder duurzame materialen, dankzij de positieve invloed op klimaatverandering en de veelzijdige mogelijkheden bij het realiseren van diverse bouw- en gebruiksdoeleinden. Door hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen te gebruiken, kunnen we bijdragen aan het behoud van onze planeet. Het natuurlijke karakter van hout, in combinatie met innovatie en geavanceerde bouwtechnieken, maakt het mogelijk om op een duurzame en verantwoorde wijze te wonen, werken en leven. Daarom is hout ons meest ideale bouwmateriaal.

De kracht van hout

Dankzij geavanceerde technologieën is hout tegenwoordig veel weerbestendiger dan voorheen. Hout kan goed omgaan met diverse weersomstandigheden, zoals zon, wind, water, zout en zand, en draagt bij aan energiezuinigheid door isolerende eigenschappen en hoogwaardige detaillering. Bovendien biedt hout grote voordelen op het gebied van transport en logistiek, vanwege het lichte gewicht van het materiaal.

Met hout werken biedt de mogelijkheid tot maatwerk tot in detail, vanwege de eenvoudige bewerkbaarheid van het materiaal. Hout biedt een constante kwaliteit en heeft natuurlijke eigenschappen en prestaties die bijdragen aan een duurzame en comfortabele leefomgeving. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor hout als materiaal bij het realiseren van bouwwerken en andere toepassingen.

Houten bouwelementen

De innovaties en technologische ontwikkelingen op het gebied van hout gaan razendsnel. Het gebruik van hout met een label wordt steeds breder, het aanbod van houtsoorten afkomstig uit duurzaam bosbeheer groeit en nieuwe bouwmethoden zoals CLT (kruislaaghout) steeds populairder.

Bouwen met houten onderdelen elementen is beter voor het milieu, omdat hout een hernieuwbare bron grondstof is die steeds opnieuw aangeplant kan worden. Hout heeft bovendien isolerende en vochtregulerende eigenschappen en is dankzij innovatie steeds beter bestand tegen brand. Het kan eindeloos worden gerecycleerd en is daarmee het meest circulaire bouwmateriaal ter wereld.

Hout is makkelijk te bewerken en het bouwen met houten elementen gaat lichter, flexibeler en uiteindelijk goedkoper. De Total Cost of Ownership van bouwen met hout is laag, wat leidt tot een slimme kostenbesparing. Bouwen met houten elementen is daarom niet alleen duurzamer, maar ook economisch aantrekkelijk.

Terug naar de fabriek

Het op industriële wijze produceren van modulaire bouwonderdelen zorgt voor een efficiënter bouwproces en vermindert de hoeveelheid afval op de bouwplaats. Bovendien kunnen houten bouwelementen worden gerecycled aan het einde van de levensduur van het gebouw.

Door gebruik te maken van hout afkomstig uit duurzaam bosbeheer kunnen we de uitputting van natuurlijke bronnen verminderen en de CO2-uitstoot verminderen. Hout is namelijk een hernieuwbare grondstof en het legt CO2 vast tijdens de groei van de boom. Bovendien heeft hout een natuurlijke isolerende werking en draagt het bij aan een gezond binnenklimaat.

Het bouwen met hout biedt daarom een circulaire oplossing voor de bouwsector en draagt bij aan een duurzamere toekomst.

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte, schrijf in op onze nieuwsbrief
in op onze nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.